Hajós YU Party

2016-06-25_budapest_a38.jpg

2016. június 25-én szombaton Balkán Party lesz Budapesten, az A38 hajón.

Milyen jó is az, hogy minden évben úgy indul a nyarunk, hogy arra gondolunk, ebben az évben is a hajó fedélzetén fogunk mulatni egy nagyot a barátainkkal, megnyitva a nyaralási szezont. Nem kell bemutatni, e két bűvös jelző elég: nyári és hajós - Jugo Buli. Vagyis idén is Duna illat, hideg fröccs, lenge ruhák, táncos napfelkelte a fedélzeten.

A táncos mulatságot ismét komoly tartalom vezeti fel: Lelbach Gyula Volt egyszer egy Délvidék - Társas élet és agarászat a régi Bácskában c. új könyvét mutatjuk be. A könyv az egykori bácskai úri világnak állít emléket, méghozzá egy olyan szerző segítségével, aki maga is az egyik leggazdagabb volt földbirtokoscsalád leszármazottja. A régi történetek, anekdoták megismertetnek olyan régi, úri passziókkal is, mint az agarászat, a hosszú vadászatok vagy a végnélküli kártyacsaták. A téves előítéletek mellett a szerző bepillantást enged az egykori elit értékteremtő munkájába is.

A nyár vehemenciájához mi dukálna jobban mint egy vérbeli rezes fúvós csapat, a Gucsai rezes fúvós fesztivál többszörös győztese, a Kobra Orkestar érkezik. Ha ők megfújják a harsonát, akkor mindenki táncra perdül, ebben segít nekünk a KUD Tabán néptáncegyüttes, megmutatva a zenéhoz illő hagyományos táncokat. Volt már ilyen kombó pár éve, akkor megállás nélkül táncolt a Tabán és a közönség is a műsor alatt, majd utána reggeli órákig együtt a tánctéren:)

Amikor a trombiták elhallgatnak, akkor DJ Macsity, a fedélzet fenegyereke veszi át a muzsikálást, neki köszönhetően kell majd ott maradnunk együtt táncolva napfelkeltét várni a tetőteraszon. Hogy a Duna illatába más is keveredjen, arról a Balkan Grill tehet majd, pljeskavica, ćevap és sis ćevap ingereli majd ízlelőbimbóink.

Budapest, A38 hajó, 2016. június 25, szombat

20:30 Kapunyitás

21:00 Volt egyszer egy Délvidék c. könyv bemutatója, Lelbach Gyula szerzővel

22:30 Kobra Orkestar (Szerbia) rezes fúvós koncert: a Gucsai rezes fúvós fesztivál többszörös győztesei

Meglepetésvendég: KUD Tabán néptáncegyüttes

A tetőteraszon:

00:00 Yu party (balkáni mulatós zene)

DJ Macsity

Balkáni gasztrosarok a Balkan Grill jóvoltából: pljeskavica, ćevap és sis ćevap

Belépő a helyszínen: 2000 Ft, diákoknak 1000 Ft.

facebook esemény: www.facebook.com/events/1623965044589664